هزینه¬های پرورش قارچ خوراکی دکمه¬ای
 بطور کلی پرورش قارچ با روش¬های متعدد انجام می¬پذیرد و برحسب میزان
هزینه¬گذاری و استفاده از روش مکانیزه ثابت شده است که تولید آن بسیار مقرون به صرفه خواهد شد و نیز جدا بودن فاز کمپوست¬سازی از فاز تولید ضروری به نظر می¬رسد چرا که  غیر پاستوریزه بودن  محصول کمپوست¬سازی در فاز اول باعث ورود حشرات و بیماریها و نیز  کنه-های قارچ به سالنهای  تولید شده و پرورش قارچ را به مخاطره می¬اندازد.
در کشورمان شرکت¬های تولیدی زیادی وجود دارند که مواد اولیه نظیر کمپوست و خاک پوششی را بصورت آماده خریداری می¬کند و فقط فاز سوم را درسالنهای تولید انجام می¬دهند. چرا که احداث فاز کمپوست ¬سازی نیاز به مکان وسیع و هزینه بالا و نیز علم فراوان داشته و ساخت سایت کمپوست سازی برای کمتر از 6 سالن نمی¬تواند مقرون به صرفه باشد.
هزینه ده¬گانه جهت تولید قارچ خوراکی دکمه¬ای به شرح زیر می¬با شد:
800x600

سود سرمایه ثابت

5/21%

بسته­بندی قارچ

5/16%

برداشت محصول

5/15%

حقوق و کارکنان شرکت

13%

هزینه کمپوست

12%

هزینه انرژی

10%

هزینه خاک پوششی

5/5%

پیش­بینی­نشده

3%

هزینه بذر

2%

هزینه سموم کمپوست

1%

جمع کل

%100

 در حال حاضر تولید قارچ در ایران در مقایسه با کشورهای  پیشرفته درحد تولید پایین¬تری نسبت به مواد اولیه را دارا می¬باشد و درصد متوسط تولید بین 25-20%
می¬باشد. و این نسبت در کشورهای پیشرفته با نسبت کمپوست مصرفی به صورت زیر طبقه بندی می¬شود:
800x600 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

تولید عالی 35%

 

تولید بسیارخوب%35-25

 

تولید خوب25-5/22%

 

تولید نسبتاً مطلوب%5/22 -20

 

تولید ضعیف 5/17 -5/13

 

تولید نامطلوب کمتر از 5/13%

 




+ نوشته شده توسط در سه شنبه سیزدهم فروردین 1387 و ساعت |


Powered By
BLOGFA.COM